2013. január 18., péntek

Árvíz

Jakarta egy részét elöntötte az ár. Az elmúlt hónapban rengeteg eső esett, nem is beszélve erről a hétről. Lombokról szép barnán jöttünk vissza, és mondtam, hogy majd hetente felmegyek a tetőre napozni egy kicsit, hogy ne kopjon le. Hát... már annak is örülnék, ha egyáltalán látnám a Napot. Tiszta őszi időjárás dúl.

Mi szerencsés helyen lakunk, a város déli részén. Itt még sosem volt árvíz, és remélem így is marad. Ennek ellenére a suliból (ami itt van a szomszédban) tegnap előbb haza engedték a gyerkőket, és ma reggel kaptuk az emailt és sms-t, hogy a helyzet rosszabbodása miatt a zárva tartás mellett döntöttek. Vannak akik a város elöntött részeiből jönnek, illetve a helyi dolgozók többsége érintett.

Itt egy videó, hogy milyen, mikor a víz az úr.

A helyzet ellenére ma elmentünk Marcival abba a játszó csoportba, ahova szerdán iratkoztunk be. Hetente háromszor fogunk járni, egy óra énekelgetés, mozgás, mindez angolul. Szerintem nagyon jópofa, de a lényeg, hogy neki is tetszik, bár még kissé szégyenlős. A szokásos 40 perces utat 25 alatt tettük meg, annyira nem volt forgalom. Gondolom a hírek és az újabb eső hatására mindenki inkább otthon maradt.

1 megjegyzés: