2010. augusztus 19., csütörtök

Kína 2.

Délután fél háromkor érkeztünk Pekingbe, ahol már várt az idegenvezetőnk. Volt bennünk egy kis izgalom, mert mindent online foglaltunk, és hiába kerestünk referenciákat a kiválasztott irodához, igazából csak a saját honlapjukon találtunk. Az ott szereplő információk azért elég meggyőzőek voltak, így gondoltuk, hogy kockáztatunk. Megérte!

A szállodába röpke két óra volt az út. Igen, ez a low cost légitársaság hátránya. Nem biztos, hogy arra a terminálra érkezel, ami a legközelebb van.

A város első látásra lenyűgözött. Minden hatalmas. Nagy épületek, széles, 8-1o sávos utak. Reklámtáblák alig vannak, mondhatni nincsenek, mert állítólag szigorú szabályok vannak a kihelyezésükre és nagyon drágák. Így az épületeket a maguk valóságában lehet csodálni, és érdemes is nézegetni őket. Modernek, régiek és a kettő ötvözete is. Lepusztultat, elhanyagoltat nem láttam. (pedig biztos van, csak  jól eldugták) Nemcsak reklámszennyezés nincs, de alapvetően tisztaság van mindenütt. Rengeteg takarító autót láttunk, illetve biciklis szemétfelszedőket.




1 megjegyzés:

  1. Jó lenne ha nálunk is így takarítanák az utcákat akkor nagyobb lenne a turizmus nálunk is :-P de mi nem vagyunk meg annyira ki fejlődve :-(

    VálaszTörlés