2010. november 9., kedd

Lövöldözés

Bő egy hónapja néhány anyával elmentünk ebédelni egy klassz, főleg helyi specialitásokat kínáló étterembe, itt a közelbe. Már éppen a távozás hímes mezejére léptünk volna, hogy időben felszedhessük a sarjakat a suliban, mikor közölték velünk, hogy sajnos nem hagyhatjuk el az épületet. Mi vaaaaaaaaaaan?

Kiderült, hogy az utcán éppen lövöldöznek. A szemben lévő bírósági épületből kijőve, két rivális banda egymásnak esett. Hárman meghaltak, tizenpáran megsebesültek.

A sofőrünk páholyból nézte végig az egészet. Az étterem előtt egy nagy, zárt parkoló van, így biztonságban volt. Mesélte, hogy teljesen úgy zajlott, mint a western filmekben. A két csoport közelített egymáshoz, majd az elől állók kihúzták a fegyverüket, és lőttek. A rendőrség annyit csinált, hogy gyorsan lezárta a környéket. 

Talán ennek a hatására is, nemrég hoztak egy új törvényt, hogy a rendőrök is használhatják a fegyverüket. Először természetesen figyelmeztető lövést leadva, majd ha ez nem használ, akkor célzottat is, de úgy, hogy az ne okozzon komoly sérülést. Itt is félnek attól, hogy őket hurcolják meg, ha beavatkoznak, ha meg nem tesznek semmit, akkor szintén ők a hibásak. Az egyik emberi jogi képviselő még így is a gumilövedékek mellett kardoskodik. Azért arra kíváncsi lennék, hogy ha ő állna szembe egy töltött fegyverű gengszterrel, akkor is ilyen humánus lenne-e?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése