Custard apple, magyarul cukor alma:
"Jellemző a termés durva pikkelyes héja, amely nagy, szabálytalan, erősen boltozatos, szemölcsszerű, húsos mezőkből tevődik össze, amelyek teljesen érett állapotban csak lazán tapadnak egymáshoz. Ez a durva, mintegy 2 mm vastag héj megérve többnyire zöld vagy sárgászöld és kékes-hamvas; néhány fajta gyümölcse rózsa- vagy lila színű. A pulpa krémfehér, megérve nagyon lágy, pépes, lédús, finom szemcsés állagú, édes, zamatos ízű. Számos fényes magja kemény, széles bab alakú vagy szabálytalan, hosszúkás tojásdad, lapított, feketésbarna. Mintegy 1,5 x 1 x 0,6 cm nagyságúak, a csúcsukon fehér szegélyűek és csípős ízűek.
Felhasználása: az egyik legízletesebb Annona faj, és a trópusok legjobb gyümölcsei közé sorolják. A termést teljesen érett, nagyon lágy állapotban fogyasztják, felvágva és a pulpát kikanalazva. Az éretlen terméseket néhány napig tárolják, míg héjuk a gyenge nyomásnak enged. A pépes terméshússal jégkrémet és hideg, tejes vagy gyümölcsitalokat ízesítenek; a hevítés elpusztítja a finom aromát. A magbél mérgező leve a szemmel érintkezve vakságot okoz! "
Az enyém bele bezzeg olyan állagú volt, mint egy zeller, és az íze is ahhoz hasonlított, csak cukrozva. :-(
Felhasználása: az egyik legízletesebb Annona faj, és a trópusok legjobb gyümölcsei közé sorolják. A termést teljesen érett, nagyon lágy állapotban fogyasztják, felvágva és a pulpát kikanalazva. Az éretlen terméseket néhány napig tárolják, míg héjuk a gyenge nyomásnak enged. A pépes terméshússal jégkrémet és hideg, tejes vagy gyümölcsitalokat ízesítenek; a hevítés elpusztítja a finom aromát. A magbél mérgező leve a szemmel érintkezve vakságot okoz! "
Az enyém bele bezzeg olyan állagú volt, mint egy zeller, és az íze is ahhoz hasonlított, csak cukrozva. :-(
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése