2009. július 5., vasárnap

Lehull a lepel

Pénteken véget ért a tábor. A négy hét alatt a fiúkból nem sok infot tudtunk kiszedni a foglalkozásokra és tematikára vonatkozólag, ami nem meglepő, mert az otthoni suli eseményeiről is jobbára az osztálytársaktól és az ő szüleiktől értesültünk.

Egyetlen támpontunk az a két hírlevél volt, amit a második és harmadik hét elején kaptunk. Ebben volt egy rövid beszámoló az előző napok eseményeiről, illetve egy tájékoztató az elkövetkező programokról. Néha nap hoztak rajzokat, illetve a heti három úszásról tudtunk, hiszen kellett fürdőgatyót vinni.

Az utolsó napon azonban mindenre fény derült! Egy egész mappát kaptunk, amiben az összes feladatlap benne volt, illetve egy dvd-t, amin jópofa zenei aláfestéssel minden foglalkozás típusról képes beszámolót készítettek. Persze az elmaradhatatlan tábori csoportkép és egy szép, a részvételt igazoló oklevél is a csomag része volt. Ezt majd később beteszem ide a nagyszülők örömére. :-)

Végre a jelentkezéshez szükséges összes papírt sikerült leadnunk a felvételi irodán, ahol jött némi fekete leves. Sajnos a felvételiztető tanár csak július végén lesz Jakartában, így július 27-én tud bennünket fogadni. Ez azért kínos, mert a tanév augusztus 10-én kezdődik. Ha ide nem veszik fel őket, akkor a másik suliba csak az utolsó pillanatban tudunk menni... (ott aug. 5. az első tanítási nap). Ismét megkérdeztem, hogy milyen lesz a felvételi, hiszen a fiúk nem beszélnek angolul. Kiderült, hogy B-nél ez nem gond, mert ő másodikba menne, és ott nem feltétel a nyelvtudás, viszont G-t tuti nem tudják felvenni harmadikba, mert ott bizony már nem is kicsit kell... Felvetettem, hogy nem lehetne-e, hogy visszamaradjanak mindketten egy osztályt, így nem probléma a nyelv. Kiderült, hogy akár ez is lehetséges, de ezt majd a felvételiztető tanár, illetve egy bizottság dönti el. Mesélték, hogy volt egy japán kisfiú, aki kora szerint szintén harmadikba ment volna, de ő még a latin betűket sem ismerte. Ehhez képest a fiúk azért előnyben vannak! Reménykedjünk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése