2010. április 4., vasárnap

Hong Kong I.

A tavaszi szünet második felében Hong Kongban voltunk. Gondoltuk, ha az első két napot Disneylandben töltjük, akkor a továbbiakban vinnyogásmentes városnézésnek nézünk elébe. Hát…


Délután érkeztünk. A fiúk már nagyon be voltak sózva, így muszáj volt rögtön Mickey Egér felé venni az irányt. Elkövettük azt a hibát, hogy csomagjainkat a londínerre hagytuk, aki valahol eltévedhetett, mert egy órába tellett, mire némi reklamáció után előkerült a két bőrönd. Biztos ami biztos, mellékeltek egy doboz sütit és egy plüss játékot is a késlekedés miatt. Gondolom látták, hogy vérre szomjazom, annyira mérges voltam. Amúgy azért kellett megvárni a cuccot, mert baromira fáztunk. Sajnos a parkbelépő ára egységes, nem lehet félnaposat vagy pár órásat venni, így a zárás előtti három óra igencsak drága volt, de annál élvezetesebb.

Aki erre jár, annak jó szívvel ajánlom a Disneyland Hollywood Hotelt. Egyrészt kényelmes, a Parkhoz közel van, másrészt nagyon szép és gyerekbarát. Az összes Disneyland közül ez a legkisebb. Bővítik ugyan, de néhány nap után szerintem a gyerekeknek is uncsi.

A boltokkal teli főutcán kívül 3 tematikus része van, mindegyikben kb. 5-6 attrakcióval. Fantasyland, főleg a kisebbeknek és a lányoknak ajánlott. Advantureland és Tomorrowland a nagyobbaknak való. A fiúk kedvence az utóbbi volt. Bálinttal állandóan Buzz Lightyearnak segítettünk szörnyeket írtani, míg Gergő az űrutazást élvezte leginkább, velem ellentétben. Az most már tuti biztos, hogy nem én vagyok Leia hercegnő reinkarnációja, mert a sötétben kanyargó száguldás keltette rosszullétet a környező galaxisok látványa se tudta ellensúlyozni, ellenben a csillagokat még a landolás után is sokáig láttam.

A második napot nyitástól zárásig ott töltöttük, és nagy szerencsénkre (bár ekkor ezt még nem sejtettük) gyönyörű, verőfényes időnk volt. Este ismét megnéztük a záró tüzijátékot, majd azzal tértünk nyugovóra, hogy ebből ennyi pont elég is volt.


További fényképek itt.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon szuper helyen jártatok aminek még "én" is örülök !Csak így tovább :-)Pusza

    VálaszTörlés