2010. április 13., kedd

Hong Kong V.

A csupa móka-kacagással teli nap után ismét turistásra vettük a figurát. A város top 10 látnivalójának egyike a Peak, azaz Csúcs. A térkép szerint a szállodától néhány perc sétányira van az oda vezető sikló végállomása. Hát ne tudjátok meg... Valóban ott volt a szánkban, de az egymás hegyén-hátán lévő felhőkarcolók között úgy eldugták, hogy hiába az oda vezető nyilak, keringtünk egy sort. Az időjárás rendes volt, semmi metsző szél és eső, sőt, még mintha a napot is látni véltük volna, legalábbis valami világított a felhők mögött.

A végállomáson van egy mini bemutató a jármű történetéről, sőt egy régi szerelvényt is kiállítottak. A mi siklónk és fogaskerekűnk gyerekének tűnik. Az elv, amin működik, a siklóé, és korban is hasonlóak, bár az itteni kicsit fiatalabb, "csak" 1888. óta működik. Hasonlóan "meredek" élményt nyújt. Az utazás alatt viszont a környezet tiszta budai hegység, a közeli házakkal. Itt is lehetett látni a teraszon száradó bugyikat. Illetve ennek a színe is szép piros.

A fenti végállomáson van egy kilátó, ahonnan állítólag a város legszebb kilátását élvezhetjük. Hát lehet, de aki megelégszik az ingyenes nézelődéssel, annak felesleges jegyet venni oda, mert a mellette levő bevásárlóközpont tetejéről szerintem hasonló az élmény. Itt fordult elő az, ami már régóta nem, hogy fiatal turista lányok közös fotóra vágytak velünk. Még jó, hogy csak öten voltak, öt géppel. :-)
A kilátó:



Belül van Madame Tussauds Panoptikum és 1-2 egyéb attrakció is, persze szintén nem ingyen.

A kilátás:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése