2010. április 13., kedd

Hong Kong IV.

Természetesen nem akarok hálátlan és igazságtalan lenni, mert el kell ismerni, hogy az ember nem lát minden nap egy ekkora Buddhát, pláne ilyen körítéssel. Az oda út is izgalmas, és jó időben sokkal látványosabb. A végállomás mellé egy kis, kínai stílusú falut építettek, tele attrakciókkal, és a közelben található az "Ékes Lótusz" kolostor is. Nem véletlen, hogy ez Hong Kong egyik fő turista látványossága. A hivatalos neve: Ngong Ping 360.
És megint eljutottam oda, hogy mi miért nem tudjuk így tálalni az értékeinket?

Következő nap, a kulturális élményeket igyekeztünk némi gyerekbarát programmal váltani. Így jutottunk el az Óceánparkba. Vicces módon ez a vidámpark szerű képződmény (azért csak szerű, mert ennél sokkal több) jóval kisebb publicitást élvez, mint Disneyland, pedig jóval nagyobb területen, több élményt ad.


A tulajdonos Ocean Park Corporation egy non-profit szervezet. Céljuk a szórakoztatás mellett, a tanítás, és az élet hosszig tartó tanulás inspirálása. Ahogy a neve is mutatja, az óceán élővilága a fő tematika, de az is lehet, hogy a közvetlen vízparti elhelyezkedése miatt hívják így. A delfin és fóka show mellett (plusz pénzért) lehetőség van az állatokkal a vízben találkozni, etetni őket, fürdeni velük. Az akváriumnál nemcsak a halakban lehet gyönyörködni, be lehet menni a "back stage"-be is, ahol az akvaristák bemutatják az állatok gondozását. Lehet pandákkal találkozni, légbalonnal emelkedni, toronyból zuhanni vagy körhintázni.


Mi egy bő fél napot töltöttünk itt, és ez alatt csak a terület egyik felére jutottunk el. A két részt egy vonat köti össze, illetve itt is van cable car. A fiúk megint elemükben voltak, én pedig rájöttem, hogy visszavonhatatlanul öregszem. Számomra már nem volt annyira élvezetes amikor a vadvizi folyón zuhantunk lefelé, miközben csupa víz lettem és majdnem megfagytam. :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése