2010. április 13., kedd

Hong Kong III.

Disneyland után, ami Lantau szigetén van, ahol amúgy a reptér is, kirándulásunk második állomásaként, a világ legnagyobb, kültéri, bronz, ülő Buddha szobrához látogattunk. 26 méter magas, 220 darabból áll és 260 lépcső vezet fel az aljához.  Legalábbis az útikönyv szerint, a Wiki mást mond


 Ahhoz azonban, hogy meghódíthassuk, előbb oda kell cable carozni (könyörgöm, erre mi a rendes magyar szó?) vagy a sportosabbak gyalog is mehetnek. Aki a légi utat választja, az készüljön fel némi sorban állásra. Melegen ajánljuk a Swarovski kristályos kabint, ami csak kicsit drágább, viszont az alja is üveg, és nem utolsó sorban nem kell rá sokat várni. Én sajnos azt mondtam a fiúknak, hogy ha Swarovski, akkor azt inkább az ujjamon, vagy a nyakamban szeretném látni, és nehogymár ilyen sznobok legyünk, hogy azzal megyünk. Így utólag belátom, hogy megérte volna.


Őszintén szólva a szobor annyira egyikünket sem nyűgözött le, pedig a kiállításon még Buddha fogát is láthattuk, sőt, a borsos belépő mellé választhattunk egy fagyit és hideg üdítőt is. (Ha-ha, inkább nem kértük.) Az élvezetet valószínüleg az erőteljesen télies időjárás csökkentette. Olyan hideg volt, hogy a fiúknak kénytelenek voltunk egy-egy dzsekit, illetve Gergőnek kötött sapkát venni a szuvenír boltban, máskülönben a fennmaradó néhány napot a kiolvasztásukkal tölthettük volna.

A dermesztő élmény után ettünk, de leginkább ittunk, sok forró teát, majd visszamentünk (a) Hollywoodba a csomagjainkért, és megcéloztuk a belvárosi szállodánkat.

3 megjegyzés: