2010. január 24., vasárnap

6:3

Tegnap kezdetét vette a foci szezon. A reggeli 5.30-as óra csörgéskor még kevésbé voltam lelkes és 7-kor, a suliba érkezvén sem ugráltam örömömben a szervezetlenség láttán, de aztán csak beindult minden.

Igen, bizony ez a suli is tud bénázni. Pld. a meccsek időpontjáról valamilyen rejtélyes oknál fogva senki nem kapott e-mailt (állítólag küldtek), így aztán aki nem nézte meg az ajtóra kiplakátolt infokat, vagy a neten a bajnokság honlapját, az bizony lemaradt a szombati meccsről.

Így esett, hogy Bálinték eggyel kevesebb játékossal játszottak, egészen a harmadik negyedig. Akkorra érkezett meg ugyanis az a csapattag, akit legalább telefonon sikerült utolérni. (Az U8-ban 7-7 játékos van egyszerre a pályán, 4*10 percig. Az U10-ben 9-9, 4*12 percig, sokkal nagyobb pályán.) Ennek ellenére sima 3-1-es győzelmet arattak, az állítólag egészen erős Japán Klub ellen. Ahhoz képest, hogy még sosem voltak pályán ilyen összetételben, edzésük sem volt több, mint egy hónapja, nagyszerűek voltak. Meg kell említenem a lelkes szülőket is! Főleg egy magyar anyuka kiabált folyamatosan a pálya széléről, hol ilyen, hol olyan nyelven biztatva a csapatot. Nála hangosabb csak a japán edző volt, aki viszont a hangsúlyokból ítélve kevésbé pozitív üzeneteket ordított, vagy az egy ilyen kemény nyelv lenne?

Gergőék eredménye 6:3 lett. Sajnos nem úgy, mint a Wembley-ben. Ezúttal mi voltunk a gyengébb csapat. A harmadik negyedet még 3:3-al zárták, de a végére nagyon elfáradtak. A kevés ember miatt cserélni sem tudtak, és a 35 fokos tűző napsütés sem hatott frissítőleg. Az ő csapatuk vegyes. Az ausztrál iskolával közösen indultak. Igazi edzőjük sincs, egy lelkes apuka próbálja instruálni őket. Rendes mezt is csak hétfőn kapnak, eddig a mi sulink U16-os cuccában játszottak.

A szombati játék után kirúgtunk a hámból, és elmentünk ebédelni az egyik plázába, ahol Gergő kapott végre egy stoplis cipőt. Én nem tudom, hogy mi lett a lábával, de jelenleg egy pár cipője jó már csak, így jövő héten megint megyünk újabb vadászatra. Igen, vadászat, mert Murphy szerint ugye mindig az a méret hiányzik, ami neked kellene. Jelen esetben a 35-ös. Remek rózsaszín szandi persze van, de talán azt mégse...

Vasárnap hajnali négykor J. balra el, Manilába. A fiúk reggel 6.30-kor már felöltözve próbáltak életet lehelni belém. Nagyon korán bent voltunk a suliban, ahonnan 8.15-kor indult a népes konvoj a meccsek helyszínére. Szerencsére most egy helyen játszott a két csapat, csak éppen egy időben, így rohangásztam a két pálya között. Végül Baliék meccséből csak az első negyedet láttam igazából. Nem nagyon kellett biztatás, mert remekül ment nekik. Végre ott volt mindenki, így remek csapatjátékkal lemosták az ellenfelet 7:1-re. Bali is lőtt egy gólt, ami igen jót tett az egójának. Szélső középpályásként ugyanis főleg az a dolga, hogy a csatárt szolgálja ki, amit igen jól csinál mellesleg. Büszke vagyok na! Olyan, mint egy Duracell nyuszi. Persze jó, hogy klassz a csapat, vérükben van a foci! :-) A csatár  és a kapus egy-egy francia srác, a másik szélső középpályás német, az egyik védő holland, van egy Jolly-Joker brit származék és ugye a magyar "Czibor". (Itt kérek elnézést, ha nem jó a párhuzam, kb. ennyire értek a focihoz.)
A másik pályán elkélt a támogatás. Gergőék kifogták a liga legjobb csapatát. A srácok olyan cseleket csináltak, olyan összjáték volt, hogy csak lestem. Folyamatosan támadtak, egy pillanat szusszanást sem hagytak. Nekünk az utolsó percben sikerült egy szépítő gólt rúgnunk, a kapottak számát pontosan nem is tudom... A honlapon még nem jelent meg, mert a mai meccsek nem a Coca-Cola Ligába számítanak, hanem a Greenfields Kupába, amiért zömében a ligában is küzdő csapatok csapnak össze. A Greenfields Indonesia egy helyi tejipari cég, ami immáron 13 éves múltra tekint vissza. Tejszínt és tejet forgalmaznak, hála a Kelet-Jáva hegyi farmjain élő "boldog és egészséges" teheneknek. Az ő jóvoltukból minden meccsen hideg tejet és kakaót is osztanak.

Amúgy jó idő uralta az egész hétvégét. Szokásától eltérően szikrázó kék volt az ég, egyrészt talán a korai időpont miatt, másrészt, hogy a meccsek Jakarta külsőbb részein vannak, ahol nincs akkora forgalom, így a szmog is kisebb. Ha a továbbiakban is marad a napsütés, akkor pár hét és remek színem lesz.

Képek itt.


1 megjegyzés:

  1. Ez igennnnnnnnn blog beszámoló :-) szuper :-) és köszönjük a részletes le írást, igazi élvezet volt olvasni!A fiuknak GRATULÁLOK!!!!!!!!!!Ami a stoplis cipőt illeti nekünk olyan is volt a tavaly hogy egy szezon 3 cipő csere , mert vagy nőt a lába vagy tönkre ment :-)A képek nagyon jól sikerültek :-)
    Csak így tovább , neked meg kitartást a korai fel keléshez :-)))

    VálaszTörlés